TÜRKÇE ŞARKILAR İÇİN KLASİK GİTAR DÜZENLEMELERİ GiTARDERSiM.COM Facebookta Paylaş
Tweetle
ANA SAYFA BEN KİMİM? VİDEOLAR GALERİ ÖNCEKİ DERS SONRAKİ DERS








Bu dersimizde "bare" çalışacağız.
Bare; bir parmağın bir kaç tele aynı anda basılmasıdır.
parça çekerek(tirando) çalınacak
Satır satır çalışın. Bir satır akıcı olduktan sonra bir sonrakine geçin ölçü geçişlerinde duraklama olmasın parmakları yazıldığı gibi uygulayın
ikinci portede bemol olan si notasıyla karşılaşıyoruz. Bemol gördüğünüz gibi b'ye benzeyen bir işarettir.Bemol, notanın sesini yarım ton kalınlaştırır.Üstündeki gitar şeklindede görünüyor ama birde yazıyla anlatalım; bildiğiniz gibi 2. teli boş çaldığımızda si notasını çalmış oluyoruz.
Bir notanın bemolünü çalmak için, notayı, bildiğimiz yerinden bir önceki perdede çalıyoruz. 2.telde boş çalınan si notasının bir önceki perdesi olamayacağından, bemollü olan nota için 3. telin 4. perdesindeki si notasını baz alıyoruz. Yani 3. telin 3. perdesini çaldığımızda bu nota si bemol oluyor. Buradaki Si notası ölçü içindeki diğer si notalarınıda etkiliyor.
3. satırda diyez olan fa aynı ölçü içindeki diğer kalın ve ince fa notalarınıda diyez yapıyor. 3. portede bemol olan mi, aynı ölçüdeki diğer mi notalarınıda etkiliyor.
Sapları aşağıya doğru olan notaları p parmağıyla çalın
Bu ders elinizi zorlayacaktır. Diğer derslere göre daha fazla dinlenme arası verin.
Her yeni dersle birlikte bu dersi çalışmaya devam edin.
Her porte üzerinde barelerin nasıl basılacağı gitar şekli kullanılarak anlatılmıştır. Bu şekillere dikkat edin.
Mail Grubumuza
katılmak için tıklayın

Copyright
Gitardersim.com