TÜRKÇE ŞARKILAR İÇİN KLASİK GİTAR DÜZENLEMELERİ GiTARDERSiM.COM Facebookta Paylaş
Tweetle
ANA SAYFA BEN KİMİM? VİDEOLAR ÖNCEKİ DERS AKORD ETMEK SONRAKİ DERS

Gitarı çalmak için bir sandalyeye veya tabureye oturuyoruz. Sol ayağımızı bir karış yüksekliğinde bir "ayaklığa" basıyoruz. gitarın alt kavisini sol ayağımızın üstüne koyuyoruz. gitarın anahtarları omuzumuzun hizasında olacak.
Sağ kolumuzu gitarımızın büyük kavisinin üzerine koyarak sağ elimizi gitarın tellerinin önüne getiriyoruz. Baş parmağımız tellere paralel, diğer parmaklarımız ise dik olacak. Sol elimiz perdelere basacak, Baş parmak sapın arkasında, karşıdan bakıldığında görülemeyecek, diğer parmaklarımız perdelere dik basacak.









Dersin Videosu;


Dersin Videosu;


Dersin Videosu;
Gitar çalış şekilleri apoyando ve tirando olarak ikiye ayrılıyor. Apoyando çalışda teli çaldıktan sonra parmağımız bir üst tele yaslanıyor. Tirando çalışda ise tel yukarıya doğru çekerek çalınıyor. Bu dersteki ödevler apoyando çalınıyor.

Üç tane ödevimiz var. Birinci ödevimizde telleri en alt telden başlayıp 5. tele kadar boş olarak(perdeye basmadan) çalıyoruz.


Aşağıda görülen diğer ödevimizde 5.tel 3.perdedeki do notasından başlayarak bütün notaları dörder kere çalıyoruz. 2. tel 1. perdedeki do notasına kadar çaldıktan sonra geri dönüyoruz. parmakları yazıldığı gibi uygulayın. notanın üstünde hangi harf yazılıysa o parmakla çalın hangi sayı yazılıysa o parmakla basın.

Altta görülen son ödevimizde ise bir önceki ödevdeki aynı notaları teker teker çalıyoruz.




Mail Grubumuza
katılmak için tıklayın

Copyright 2005-2016
Gitardersim.com